Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 130 ml tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 60 g liszt (kb. 5 ek)
- olaj a sütéshez
- 60 g trappista
A töltelékhez
- 60 g lángolt kolbász
- 2 fej hagyma
- 130 g tejföl
- só
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 130 ml tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 60 g liszt (kb. 5 ek)
- olaj a sütéshez
- 60 g trappista
A töltelékhez
- 60 g lángolt kolbász
- 2 fej hagyma
- 130 g tejföl
- só
A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.
A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük.
A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából. A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.
Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és kevés újhagymával vagy zöldségekkel már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!