Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

Hozzávalók

2
főre
+

A palacsintatésztához

100 ml tej
1 db tojás
1 csipet só
130 g liszt (kb. 5 ek)
olaj a sütéshez
60 g trappista

A töltelékhez

60 g lángolt kolbász
2 fej hagyma
130 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

Minden benne van, ami egy teljes értékű reggelihez kellhet, ráadásul 10 perc alatt elkészíthető.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A palacsintatésztához

100 ml tej
1 db tojás
1 csipet só
130 g liszt (kb. 5 ek)
olaj a sütéshez
60 g trappista

A töltelékhez

60 g lángolt kolbász
2 fej hagyma
130 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.

A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük. 

A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából. A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.

Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és kevés újhagymával vagy zöldségekkel már tálalhatjuk is.

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

Ha tetszett a sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások