Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott eper
- 3 - 4 ek méz
- 3 ek chiamag
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott eper
- 3 - 4 ek méz
- 3 ek chiamag
Az epret egy gyorsforralóba tesszük a mézzel és a chiamaggal, lefedjük, és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Ha elkezdett kiengedni, feljebb vesszük a lángot, és 5-6 perc alatt sűrű lekvárszerű dolgot főzünk belőle. A chiamag szépen be fogja kocsonyásítani. Ezután üvegekbe töltjük, viszont a hagyományos lekvárral ellentétben érdemes hűtőben tárolni és 1-2 héten belül elfogyasztani.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a gyors eperlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy kis gyors édesség mindig jól jön!
Fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal