Tonhalfasírt

Hozzávalók

4
főre
+
240 g tonhalkonzerv (3 x 80 g)
30 g panko morzsa
½ csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 szál újhagyma
1 mk chilipehely
½ db citrom reszelt héja és leve
só, bors
3 - 4 ek olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tonhalfasírt

Salátával, hamburgerzsemlével, szendvicsbe, vagy akár egy burgonyapürével is tökéletes, ha valami gyorsra és egészségesre vágysz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
240 g tonhalkonzerv (3 x 80 g)
30 g panko morzsa
½ csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 szál újhagyma
1 mk chilipehely
½ db citrom reszelt héja és leve
só, bors
3 - 4 ek olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tonhalfasírthoz a tonhal olajos levét leöntjük, a halat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a panko morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a tojást, karikákra vágott újhagymát, a chilipelyhet, a citromhéjat és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Egy villával alaposan összekeverjük, majd 5-6 részre osztjuk, és kb. 1,5-2 cm vastag korongokká formázzuk a masszát.

Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1-2 perc alatt ropogósra sütjük benne a fasírtokat.

Szendvicsbe, hamburgerbe, de akár egy salátával is tökéletes ebéd vagy vacsora lesz belőle!

Elkészítési idő: 15 perc

Tonhalfasírt

Ha tetszett a zöldbabos rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Tonhalas tojássaláta

Ricottás tonhalgolyók

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?