Hozzávalók
- 240 g tonhalkonzerv (3 x 80 g)
- 30 g panko morzsa
- ½ csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 1 mk chilipehely
- ½ db citrom reszelt héja és leve
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 240 g tonhalkonzerv (3 x 80 g)
- 30 g panko morzsa
- ½ csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 1 mk chilipehely
- ½ db citrom reszelt héja és leve
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj a sütéshez
A tonhalfasírthoz a tonhal olajos levét leöntjük, a halat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a panko morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a tojást, karikákra vágott újhagymát, a chilipelyhet, a citromhéjat és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Egy villával alaposan összekeverjük, majd 5-6 részre osztjuk, és kb. 1,5-2 cm vastag korongokká formázzuk a masszát.
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1-2 perc alatt ropogósra sütjük benne a fasírtokat.
Szendvicsbe, hamburgerbe, de akár egy salátával is tökéletes ebéd vagy vacsora lesz belőle!
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a tonhalfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!