Hozzávalók
- 180 g szarvacskatészta
- só
- 3 ek étolaj
- 300 g főtt sonka
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 140 g konzerv kukorica
- só, bors
- 400 ml habtejszín
- 1 ek reszelt torma
- 1 tk keményítő
- 30 ml víz
- 50 g vaj
- 1 csokor snidling
Húsvéti sonkás tészta
Hozzávalók
- 180 g szarvacskatészta
- só
- 3 ek étolaj
- 300 g főtt sonka
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 140 g konzerv kukorica
- só, bors
- 400 ml habtejszín
- 1 ek reszelt torma
- 1 tk keményítő
- 30 ml víz
- 50 g vaj
- 1 csokor snidling
A húsvéti sonkás tészta igazi családi kedvenc lesz! Első lépésként a tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sonkát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk és további 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a reszelt tormát. A keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a ragut.
Hozzáadjuk a vajat, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Miután a vaj elolvadt, hozzákeverjük a raguhoz a tésztát és a finomra vágott snidlinget, majd tálalunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a húsvéti sonkás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!