A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
- 380 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor menta
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 50 g vaj
- 30 g parmezán
- 100 g reszelt sajt
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 20 g parmezán
- 5 - 6 db mentalevél
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
- 380 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor menta
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 50 g vaj
- 30 g parmezán
- 100 g reszelt sajt
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 20 g parmezán
- 5 - 6 db mentalevél
A megúszós zöldborsókrémes gnocchi recept első lépéseként a gnocchit forró, sós vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A zöldborsót kiolvasztjuk, egy aprítógépbe tesszük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, a fokhagymával és a tejszínnel együtt, és krémesre turmixoljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ezen szépen lepirítjuk a gnocchikat 1-2 perc alatt, majd hozzáöntjük a zöldborsókérmet. Mehetnek bele a kétféle reszelt sajt, frissítésként pedig a citrom kifacsart levét használjuk, majd 4-5 percig főzzük, és tálalhatunk is. Frissen reszelt parmezánnal és pár mentalevéllel díszítve kínáljuk a kész gnocchit.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a megúszós zöldborsókrémes gnocchi recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!