Hozzávalók
- 200 g rizs
- 150 g csirkemell
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 300 g mirelit ázsiai zöldségmix (kiolvasztva)
- 5 - 6 ek olaj
- 1 db tojás
- 100 ml szójaszósz
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 150 g csirkemell
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 300 g mirelit ázsiai zöldségmix (kiolvasztva)
- 5 - 6 ek olaj
- 1 db tojás
- 100 ml szójaszósz
- ½ db citrom leve
A megúszós csirkés pirított rizs elkészítéséhez a rizst sótlan vízben úgy főzzük meg, mint ahogy a tésztát szoktuk, viszont figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, mert még pirítani fogjuk. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, amíg lehűl, és félretesszük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a fokhagymát pedig felszeleteljük. A kiolvadt zöldséget leitatjuk egy törlőkendővel vagy papírral, amennyire csak tudjuk.
Egy wokot vagy nagy serpenyőt füstölésig hevítünk, beleöntjük az olajat. Rátesszük a csirkét, majd 1 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és zöldségmixet. 3-5 perc alatt készre pirítjuk, majd félrehúzzuk a serpenyőben az alapanyagokat, és a felszabadult helyre ütjük a tojást, amit elkezdünk keverni, és szárazra pirítjuk.
Jöhet hozzá a rizs, majd újabb 1-2 perc pirítás után meglocsoljuk a szójaszósszal és a citromlével. Ezzel is átforgatjuk, és tálaljuk.
Még több megúszós csirkés recept:
Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel
Ha tetszett a megúszós csirkés pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!