Megúszós csirkés pirított rizs

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizs
150 g csirkemell
2 - 3 gerezd fokhagyma
300 g mirelit ázsiai zöldségmix (kiolvasztva)
5 - 6 ek olaj
1 db tojás
100 ml szójaszósz
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós csirkés pirított rizs

Szerintem még sosem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné az ázsiai hatású ételeket. Ez a recept persze egy olyan verzió, ami nagyon basic és nagyon kevés alapanyagból kihozható, de még megmarad az ázsiai ízélmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizs
150 g csirkemell
2 - 3 gerezd fokhagyma
300 g mirelit ázsiai zöldségmix (kiolvasztva)
5 - 6 ek olaj
1 db tojás
100 ml szójaszósz
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A megúszós csirkés pirított rizs elkészítéséhez a rizst sótlan vízben úgy főzzük meg, mint ahogy a tésztát szoktuk, viszont figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, mert még pirítani fogjuk. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, amíg lehűl, és félretesszük. 

A csirkemellet felcsíkozzuk, a fokhagymát pedig felszeleteljük. A kiolvadt zöldséget leitatjuk egy törlőkendővel vagy papírral, amennyire csak tudjuk.

Egy wokot vagy nagy serpenyőt füstölésig hevítünk, beleöntjük az olajat. Rátesszük a csirkét, majd 1 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és zöldségmixet. 3-5 perc alatt készre pirítjuk, majd félrehúzzuk a serpenyőben az alapanyagokat, és a felszabadult helyre ütjük a tojást, amit elkezdünk keverni, és szárazra pirítjuk. 

Jöhet hozzá a rizs, majd újabb 1-2 perc pirítás után meglocsoljuk a szójaszósszal és a citromlével. Ezzel is átforgatjuk, és tálaljuk.

Megúszós csirkés pirított rizs
Megúszós csirkés pirított rizs

Még több megúszós csirkés recept:

Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel

Görög csirkés melegszendvics

Ha tetszett a megúszós csirkés pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?