Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
½ db cukkini
Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
250 g fusilli tészta
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g csirkemellfilé (1 egész)
Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem

A piros pesztóhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek fenyőmag
Hozzávaló kipipálva
15 db olajban eltett szárított paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 ek a paradicsom olajából
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
30 g reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel

A piros pesztó egy olyan zseniális alapanyag, amit kb. mindenre is rákenhettek, nem csak tésztákhoz jó. Ebben a receptben az extra krémességet a tészta főzővize biztosítja, ki ne hagyjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
½ db cukkini
Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
250 g fusilli tészta
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g csirkemellfilé (1 egész)
Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem

A piros pesztóhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek fenyőmag
Hozzávaló kipipálva
15 db olajban eltett szárított paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 ek a paradicsom olajából
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
30 g reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A cukkinit elfelezzük, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, majd kiszedjük. 

Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot, majd egy aprítógépbe tesszük a piros pesztó többi hozzávalójával együtt, és lezúzzuk. 

A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a hagymát és a fokhagymát apróra, a csirkét kis kockákra vágjuk, majd a cukkini serpenyőjébe öntünk még 1 evőkanál olajat, és megpirítjuk rajta a csirkét. Ha kifehéredett a hús, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor mehet rá a pesztó, illetve a tejszín, és felforraljuk.

Végül a csirkéhez keverjük az időközben megfőtt tésztát, és legalább 200 ml-t a főzővizéből is, majd jöhet bele a sült cukkini és az apróra vágott friss petrezselyem. Összeforgatjuk a tésztát, és tálalunk.

Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel
Pesztós-csirkés fusilli cukkinivel

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pesztós recept:

Tejszínes-pesztós tészta baconnel
Csirkés-spárgás-pesztós tészta
Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?