Görög csirkés melegszendvics

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

1 ek gyros fűszerkeverék
2 - 3 ek olaj + 1-2 ek a sütéshez
kb. 200 g csirkemellfilé

A krémhez

150 g feta sajt
2 ek tejföl
4 - 5 db aszalt paradicsom
kb. 10 db olajbogyó
1 kis csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma
2 csipet só
1 csipet cukor

Az összeállításhoz

1 db bagett
2 db paradicsom
200 g trappista sajt

A tálaláshoz

néhány szál petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Görög csirkés melegszendvics

A melegszendvicsnek 1000 változata van, de ez a TOP 3-ba tuti bekerül nálad is, ha elkészíted. Legyen szó egy kiadós reggeliről, egy könnyű ebédről vagy akár egy laktató vacsoráról.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

1 ek gyros fűszerkeverék
2 - 3 ek olaj + 1-2 ek a sütéshez
kb. 200 g csirkemellfilé

A krémhez

150 g feta sajt
2 ek tejföl
4 - 5 db aszalt paradicsom
kb. 10 db olajbogyó
1 kis csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma
2 csipet só
1 csipet cukor

Az összeállításhoz

1 db bagett
2 db paradicsom
200 g trappista sajt

A tálaláshoz

néhány szál petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A görög csirkés melegszendvics elkészítéséhez először a csirkemellet pácoljuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, és bekenjük vele a húst, majd legalább 1 órára félretesszük.

A krémhez egy tálban összekeverjük a feta sajtot, a tejfölt, az apróra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót és petrezselymet, majd belenyomjuk a fokhagymát. A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és megszórjuk a sóval és a cukorral, majd félretesszük.

A húst megsózzuk, majd egy serpenyőben, közepesen erős lángon, kevés olajon, oldalanként 2-3 perc alatt körbesütjük. 180 fokos sütőben további 8-10 percig sütjük.

A bagettet félbevágjuk, megkenjük a fetás krémmel, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet. Mehet rá a karikára vágott paradicsom és a reszelt sajt, majd 220 fokos sütőben, grill fokozaton 6-8 percig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és a lila hagymával, és már élvezhetjük is ezt a fullextrás melegszendvicset.

Görög csirkés melegszendvics
Görög csirkés melegszendvics

Előkészítési idő: 10 perc
Pácolás: 60 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc+ pácolás

Ha tetszett a görög csirkés melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több melegszendvics:

Padlizsánkrémes melegszendvics
Mexikói melegszendvics
Kolbászos-sajtos melegszendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?