Hozzávalók
- 12 szelet toast kenyér
- 5 db tojás
- 40 g sűrített paradicsom
- 50 ml víz
- 1 tk oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g gépsonka
- 4 szelet bacon
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 db zöld kaliforniai paprika
- ½ fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 200 g trappista sajt
- ketchup (a tálaláshoz)
Hozzávalók
- 12 szelet toast kenyér
- 5 db tojás
- 40 g sűrített paradicsom
- 50 ml víz
- 1 tk oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g gépsonka
- 4 szelet bacon
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 db zöld kaliforniai paprika
- ½ fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 200 g trappista sajt
- ketchup (a tálaláshoz)
A sonkás-baconös kenyérpizza receptje nagyon könnyű és mindössze néhány hozzávaló kell hozzá. Elsőként a kenyereket egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába, szorosan egymás mellé helyezzük. A tojásokat felverjük, és leöntjük vele a kenyereket úgy, hogy a kis résekbe is befolyjon. Ezután az egészet 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. A sűrített paradicsomot kikeverjük a vízzel, az oregánóval és a zúzott fokhagymával, majd megkenjük vele a sült kenyereket.
A sonkát kis kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a “pizzát”. A bacont 5 cm-es darabokra, a paprikákat csíkokra, a lila hagymát és a paradicsomot szeletekre vágjuk, és ezekkel is megpakoljuk az alapot. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és grill funkción 230 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Ízlés szerint ketchuppal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sonkás-baconös kenyérpizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a pizzareceptek is érdekelhetnek:
Proteindús zöldséges pizza gyerekeknek