Hirdetés

Kókuszcsók, az igazi vendégváró nasi

Hozzávalók

30
db-hoz
+

A tésztához:

3 db tojásfehérje
150 g kókuszreszelék
60 g porcukor
1 tk vaníliás cukor

A bevonáshoz:

80 g étcsoki
Hirdetés

Kókuszcsók, az igazi vendégváró nasi

Ha rád tör a nasivágy és a kókuszért is odáig vagy, akkor ezt a retró snacket muszáj újra (vagy éppen most először) elkészítened! Pár hozzávalóból fantasztikus vendégváró falatokat dobhatsz össze, amit csokiba mártva még inkább szeretni fogtok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

30
db-hoz
+

A tésztához:

3 db tojásfehérje
150 g kókuszreszelék
60 g porcukor
1 tk vaníliás cukor

A bevonáshoz:

80 g étcsoki

Kókuszcsók: a még mindig divatban lévő retró

Tökéletes választás az ünnepekre megúszós sütinek, de akár a kerti parti és a családi összejövetel is feldobható vele. Lássuk tehát, hogyan lehet alig néhány hozzávalóból, percek alatt finomat sütni.

Kókuszcsók elkészítése

Hogyan készítsd el a kókuszcsókot?

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót. Kézzel kisebb csúcsos halmokat formázunk egy sütőpapíros tepsire, vagy nagy méretű csillagcsöves nyomózsákból halmokat nyomunk. 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Akkor jók, amikor már aranybarnára pirult a külső kókuszréteg. Megvárjuk amíg kihűlnek a kókuszcsókok, majd olvasztott csokiba mártjuk a talpukat. Jól zárható fémdobozban sokáig elállnak.

Elkészült kókuszcsók

Kókuszcsók trükkök

  • Ha valakinek a klasszikus szétválasztás nem megy, törje a tojásokat egy tálba és tiszta kézzel, óvatosan vegye ki a sárgájákat egy tegye egy másik tálba.
  • Ha nincs otthon étcsoki, természetesen fehércsoki vagy tejcsoki is tökéletes megoldás, de önmagában is finom ez a süti.
  • Ennél a receptnél is javasolt a sütő légkeveréses funkcióját használni.
  • Miért kell megvárni, hogy kihűljenek a kókuszcsókok, mielőtt csokiba mártjuk?
  • Mindenképp várjuk meg, amíg a kókuszcsók kihül, mert ha még melegek, széteshetnek és a csoki is lefolyik róluk.
  • Ha szeretnénk turbózni a receptet, vonjuk be az egészet csokival, és szórjuk meg a tetejét pirított mandulával.

Kókuszos finomságok

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások