Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 2 csomag friss leveles tészta (24x40 cm-es)
- porcukor a tetejére
A meggyréteghez
- 400 g fagyasztott meggy
- 240 ml víz
- 4 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek cukor
A vaníliás krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 8 ek cukor (kb. 90 g)
- 800 ml tej
- 80 g vaj
A tejszínes réteghez
- 500 ml hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
Hozzávalók
Az összeállításhoz
- 2 csomag friss leveles tészta (24x40 cm-es)
- porcukor a tetejére
A meggyréteghez
- 400 g fagyasztott meggy
- 240 ml víz
- 4 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek cukor
A vaníliás krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 8 ek cukor (kb. 90 g)
- 800 ml tej
- 80 g vaj
A tejszínes réteghez
- 500 ml hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
A jóság szelet receptje nagyon egyszerű, nem igényel cukrásztudást. Az egyik tésztalapot ráterítjük a sütőpapírral borított tepsire, a másikat 15 db egyenlő méretű négyzetre vágjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A meggyes réteghez minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a szobahőmérsékletű vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük a vajat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt félig felverjük, beletesszük a habfixálót és a porcukrot, majd kemény habot verünk belőle. Az egészben hagyott tésztára kenjük a meggyragut, majd jöhet a vaníliakrém, a tejszínhab, végül pedig a négyzetre vágott lapok. Porcukorral megszórjuk, és miután állt a hűtőben, kockákat vágunk belőle.
- Elkészítési idő: 30 perc + min. 2 óra hűtés
Ha tetszett a jóság szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!