Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 100 g cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 300 ml hideg cukrozatlan habtejszín
- 250 g túró
- 1 db citrom héja
A tálaláshoz
- 10 - 12 db babapiskóta
- 100 g friss gyümölcs (pl. friss áfonya, eper)
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 100 g cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 300 ml hideg cukrozatlan habtejszín
- 250 g túró
- 1 db citrom héja
A tálaláshoz
- 10 - 12 db babapiskóta
- 100 g friss gyümölcs (pl. friss áfonya, eper)
A vaníliás pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliával. Egy gyorsforralóban folyamatosan kevergetve közepes lángon sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A túrót áttörjük egy kicsit, hozzáadjuk a citromhéjat, és összekeverjük a pudinggal, majd óvatosan beleforgatjuk egy spatulával a felvert tejszínhabot.
Egy tálkába teszünk 2-3 db babapiskótát, erre kanalazzuk a krémből, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Friss gyümölcsökkel és tört babapiskótával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtés: 80 perc
Ha tetszett a túrós pohárdesszert receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pohárdesszert, ha nincs kedvetek a tortasütéshez! Akár megmaradt piskótát vagy sütiszéleket is felhasználhattok az édességhez.
Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse