Hozzávalók
- 680 g meggybefőtt
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 50 g vaj
- 4 db réteslap
- 2 ek búzadara
- 1 db tojás
- porcukor a tetejére
Hozzávalók
- 680 g meggybefőtt
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 50 g vaj
- 4 db réteslap
- 2 ek búzadara
- 1 db tojás
- porcukor a tetejére
A vaníliapudingos meggyes rétes elkészítéséhez a meggybefőttet a levével együtt egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, és felforraljuk. Kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd egy botmixer segítségével kissé pépesítjük a meggyszemeket. Ügyeljünk rá, hogy ne turmixoljuk le nagyon, az sem baj, ha egész szemek is maradnak benne.
A meggy levéből egy keveset kiszedünk egy kis tálba, majd csomómentesre keverjük benne a pudingport, és besűrítjük vele a szószt. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megkössön.
@streetkitchenhu Vaníliapudingos meggyes rétes 🍒 #vanilla #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Jazz Food Cooking – Playdays2021
A vajat felolvasztjuk, majd egyesével megkenjük vele a réteslapokat. Célszerű konyharuhán végezni ezt a műveletet, mert ez nagyban megkönnyíti majd a feltekerést.
Az utolsó lap tetején egyenletesen eloszlatjuk a búzadarát, majd a tölteléket a réteslap hosszabbik, felénk eső oldalán elegyengetjük, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Lekenjük enyhén felvert tojással, és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 50 perc
Ha tetszett a vaníliapudingos meggyes rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus rétes:
Túrós-kolbászos rétes
Vegán rétes vörösboros szósszal
Lilakáposztás rétes