Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 150 g savanyú káposzta
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g szeletelt főtt-füstölt tarja
- 100 g trappista sajt
- ½ csokor petrezselyem
- 8 szelet toastkenyér
A mártogatóshoz
- 6 ek majonéz
- 2 ek tormakrém
A tálaláshoz
- 4 db koktélparadicsom
- 1 szál újhagyma
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 150 g savanyú káposzta
- 1 fej lila hagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g szeletelt főtt-füstölt tarja
- 100 g trappista sajt
- ½ csokor petrezselyem
- 8 szelet toastkenyér
A mártogatóshoz
- 6 ek majonéz
- 2 ek tormakrém
A tálaláshoz
- 4 db koktélparadicsom
- 1 szál újhagyma
A savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez egy forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olajon a kissé megmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, amit előzőleg kicsit összevágtunk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. 3 perc pirítás után mehet rá a finomra vágott lila hagyma és a fokhagyma, és sózzuk, borsozzuk. 1 perc után hozzádobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott tarját. Összekeverjük, és egy keverőtálba tesszük kicsit hűlni. Belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Az alaposan összekevert masszával megkenünk 4 szelet toastkenyeret, befedjük a maradék 4 szelettel, és mehetnek is a melegszendvicssütőbe.
Amíg sülnek a melegszendók, egy kisebb tálban elkeverjük a majonézt és a tormát. Tányérra pakoljuk a háromszögre vágott szendókat, mellé jöhet a paradicsom és az újhagyma, és már indulhat is a tunkolás a majonézes tormába.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 5 perc
Ha tetszett a savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!