Hozzávalók
- 300 g spagetti
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 ml habtejszín
- 1 konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés)
- 100 g gouda
- 1 csokor friss petrezselyem
15 perces tejszínes-kukoricás spagetti
Hozzávalók
- 300 g spagetti
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 ml habtejszín
- 1 konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés)
- 100 g gouda
- 1 csokor friss petrezselyem
A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Ehhez magyar tészták esetében, általában 1-1,5 perccel rövidebb ideig kell főzni, mint amit a csomagolás ajánl.
Egy nagy lábasban az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és addig főzzük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik az egész.
Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, belekeverjük a tésztát, és a reszelt sajttal megszórva már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: kb. 15 perc
Ha tetszett a tejszínes-kukoricás spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!