Baconös-fokhagymás tészta

Hozzávalók

2
főre
+
250 g linguini vagy tagliatelle
10 szelet bacon
10 gerezd fokhagyma
1 db piros chili
őrölt bors
150 ml fehérbor
40 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baconös-fokhagymás tészta

Az egyszerű tésztáknál nincs jobb, ez bizonyított tény. Ennél a receptnél se szégyelljétek a parmezán mennyiségét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g linguini vagy tagliatelle
10 szelet bacon
10 gerezd fokhagyma
1 db piros chili
őrölt bors
150 ml fehérbor
40 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, és megtartunk kb. 100 ml főzővizet.

Egy serpenyőben a kis kockákra vágott bacont zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük. Ha zsírosabb volt a szalonna, akkor egy kevés visszamaradt zsírt nyugodtan leszedhetünk belőle. A zsírba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított chilit, 2 percig hevítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral, és ha elpárolgott, mehet hozzá a tészta is.

Összeforgatjuk, ráöntjük a főzővizet, megszórjuk a baconnel és a reszelt sajttal, majd alaposan összefőzzük 2-3 perc alatt. Végül megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő: 20 perc

fokhagymás tészta
Baconös-fokhagymás tészta

Ha tetszett ez a tésztarecept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több bacon:

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

Baconös-gnocchis kukoricaragu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?