Hozzávalók
- 400 g bolti gnocchi
- só
- 40 g vaj
- 4 db friss sárgabarack
- 1 ek kristálycukor
- 20 g darált mák
- 20 g porcukor
- 2 ek baracklekvár
Hozzávalók
- 400 g bolti gnocchi
- só
- 40 g vaj
- 4 db friss sárgabarack
- 1 ek kristálycukor
- 20 g darált mák
- 20 g porcukor
- 2 ek baracklekvár
A barackos-mákos gnocchi elkészítéséhez egy lábosban vizet forralunk, sót teszünk bele, és 2 perc alatt kifőzzük a gnocchit. Leszűrjük, egy tálba borítjuk, rátesszük a vajat és frissen tartó fóliával letakarjuk tálalásig.
A barackot félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a vágott felületével belemártjuk a kristálycukorba. Közepes hőmérsékletű serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a sárgabarackot, és ezt is félretesszük tálalásig. A darált mákot egy tálban összekeverjük a porcukorral.
A vajas gnocchit tányérba szedjük, megszórjuk a mákos keverékkel, tetszőlegesen teszünk rá a baracklekvárból és megpakoljuk a karamellizált sárgabarackokkal. Ha valaki igényli, meghintheti még porcukorral, és már mehet is a bendőbe.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a barackos-mákos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A gnocchi egy méltatlanul háttérbe szorult tészta, pedig szuper édes kajákat lehet belőle kihozni, nem csak olaszos stílusban, paradicsommal működik. Jöjjön is néhány példátlanul király recept:
Mákos gnocchi vaníliapudinggal