A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g bolti gnocchi
- 6 ek zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
- 2 csipet őrölt fahéj
- 5 ek porcukor
- 250 g ricotta
- 1 db citrom
- pár csepp vaníliaaroma
- pár szem eper (tálaláshoz)
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g bolti gnocchi
- 6 ek zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
- 2 csipet őrölt fahéj
- 5 ek porcukor
- 250 g ricotta
- 1 db citrom
- pár csepp vaníliaaroma
- pár szem eper (tálaláshoz)
A gnocchit a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben, közepes lángon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a vajat, a fahéjat és 2 ek porcukrot, és amikor morzsás állagú lett, beleforgatjuk a megfőtt gnocchit. A ricottát összekeverjük 3 ek porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával, és ezzel tálaljuk a gnocchit.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a citromos-ricottás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Maradt még egy kis gnocchi? Hurrá! Van egy csomó szuper receptünk, mindet érdemes kipróbálni:
Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal
Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-gnocchival