Hozzávalók
- 300 g csirkecomb- vagy csirkemellfilé
- só, bors
- 1 tk cayenne bors
- 10 g szárított kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g metélőhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 200 ml habtejszín
- 100 ml tejföl
- 50 g parmezán (vagy hasonló, kemény sajt)
- 250 g széles metélt vagy spagetti
Hozzávalók
- 300 g csirkecomb- vagy csirkemellfilé
- só, bors
- 1 tk cayenne bors
- 10 g szárított kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g metélőhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 200 ml habtejszín
- 100 ml tejföl
- 50 g parmezán (vagy hasonló, kemény sajt)
- 250 g széles metélt vagy spagetti
Csirkés tészta recept sok van az oldalunkon, nem véletlenül, hiszen gyorsan elkészül és ti is imádjátok. Ezért íme még egy tuti verzió: a csirkét kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cayenne borssal, a szárított kakukkfűvel, az apróra vágott fokhagymával és a felaprított metélőhagymával, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Ha megpirult, aláöntjük a tejszínt és a tejfölt, és közepes lángon 10-15 percig főzzük.
Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és belereszeljük a sajtot.
A széles metéltet (vagy spagettit) enyhén sós vízben 15 perc alatt kifőzzük.
A tészta főzővizéből átkanalazunk 2 evőkanálnyit a csirkés raguba, elkeverjük, majd csipesszel rárakjuk a kifőtt tésztát, és az egészet összeforgatjuk.
Tálaláskor még mehet rá egy kis sajt.
Ha tetszett a tészta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!