Hozzávalók
- 350 g csuszatészta
- só, bors
- 4 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 200 ml víz
- 1 ek pirospaprika
- 450 g tejföl
- 50 ml a tészta főzőlevéből
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ek pirított hagyma
Szotyogós tészta
Hozzávalók
- 350 g csuszatészta
- só, bors
- 4 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 200 ml víz
- 1 ek pirospaprika
- 450 g tejföl
- 50 ml a tészta főzőlevéből
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ek pirított hagyma
A jó kis szotyogós tészta elkészítéséhez először a csuszatésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson előírt idő szerint megfőzzük – ez általában 8-10 perc. Leszűrjük, és a főzővizéből megtartunk körülbelül 50 ml-t. A kifőtt tésztát meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal.
@streetkitchenhu Hallgassátok, és máris megértitek, miért szotyogós tészta a neve👂🤤 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #teszta #tészta ♬ Palladio – Leblanc
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a maradék olajon elkezdjük pirítani. Amikor már üvegesre pirult, felöntjük 100 ml vízzel. Amikor elfőtt a víz, felöntjük a maradék vízzel, majd megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz. Kis hőfokon, folyamatosan kevergetjük egy percig, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt is.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett tésztát is. Ha nem elég szaftos, a tészta főzőlevéből hozzáadunk egy keveset. Az egészet összerottyantjuk, és már tálalhatjuk is. Tányérra szedjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és pirított hagymával.
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!