Szotyogós tészta

Hozzávalók

4
főre
+
350 g csuszatészta
3 - 4 ek olaj
2 db hagyma
pirospaprika
200 ml víz
450 g tejföl
só, bors
50 ml a tészta főzőlevéből
petrezselyem
pirított hagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szotyogós tészta

Hogy miért szotyogós tészta a neve? Nagyanyám erre csak annyit válaszolt anno: „Hát, kisfiam, mert úgy szotyog”. Ahhhha. Nem tudtam, és nem is tudok belekötni a mai napig sem. Igaza volt a nagyinak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
350 g csuszatészta
3 - 4 ek olaj
2 db hagyma
pirospaprika
200 ml víz
450 g tejföl
só, bors
50 ml a tészta főzőlevéből
petrezselyem
pirított hagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A jó kis szotyogós tészta elkészítéséhez először a csuszatésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson előírt idő szerint megfőzzük – ez általában 8-10 perc. Leszűrjük, és a főzővizéből megtartunk körülbelül 50 ml-t. A kifőtt tésztát meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal. 

A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor már üvegesre pirult, felöntjük 100 ml vízzel. Amikor elfőtt a víz, felöntjük a maradék vízzel, majd megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz. Kis hőfokon, folyamatosan kevergetjük egy percig, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt is.

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett tésztát is. Ha nem elég szaftos, a tészta főzőlevéből hozzáadunk egy keveset. Az egészet összerottyantjuk, és már tálalhatjuk is. Tányérra szedjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és pirított hagymával.

szotyogós tészta
Szotyogós tészta

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a tejfölös receptek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös tészta deluxe

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?