Hozzávalók
- 300 g brokkoli
- só
- 400 g rigatoni tészta
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 3 db szárzeller
- 2 csokor petrezselyem
- 500 ml görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 300 g brokkoli
- só
- 400 g rigatoni tészta
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 3 db szárzeller
- 2 csokor petrezselyem
- 500 ml görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
A brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, és egy szűrő segítségével kiszedjük. Fontos, hogy bő vízbe tegyük, ugyanis a tésztát is ebben a vízben fogjuk kifőzni. Amikor kivettük a vízből a brokkolit, minél hidegebb vízbe szedjük át.
A tésztát beleszórjuk a főzővízbe, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott sárga és piros kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát, a felkockázott paradicsomot, a 0,5 cm-es szeletekre vágott zellert és a finomra vágott petrezselymet. A joghurtot megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a zöldséges-tésztás keverékre öntjük, és alaposan összekeverjük.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a joghurtos tésztasaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!