A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g bolti húsos ravioli
- 500 g darált sertéshús
- 800 - 900 g üveges bolognai szósz
- 200 g pizzamozzarella
- 200 g tejföl
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g bolti húsos ravioli
- 500 g darált sertéshús
- 800 - 900 g üveges bolognai szósz
- 200 g pizzamozzarella
- 200 g tejföl
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
A ravioli lasagne elkészítéséhez a raviolit bő, sós vízben, a csomagolásra írt főzési idő felére vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
A darált húst egy serpenyőben elkezdjük pirítani (nem kell alá olaj, elég zsíros így is). 10 perc pirítás után felöntjük a szósszal, és további 5 percig főzzük.
A sajtot lereszeljük, a tejfölt összekeverjük sóval, borssal és a fokhagymaporral. Ezután egy közepes tepsiben rétegezzük: az edény aljára rakjuk a ragu harmadát, jöhet rá a ravioli fele, majd egy újabb adag ragu és a maradék ravioli, végül pedig a maradék ragu. Rákanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütés: 30 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a ravioli lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!