Ravioli lasagne

Hozzávalók

4
főre
+
500 g bolti húsos ravioli
500 g darált sertéshús
800 - 900 g üveges bolognai szósz
200 g pizzamozzarella
200 g tejföl
só, bors
1 tk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ravioli lasagne

Hihetetlen, de a bolti cuccokból is egy korrekt “lasagnét” lehet összedobni, csak egy kis fantázia kell hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g bolti húsos ravioli
500 g darált sertéshús
800 - 900 g üveges bolognai szósz
200 g pizzamozzarella
200 g tejföl
só, bors
1 tk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A ravioli lasagne elkészítéséhez a raviolit bő, sós vízben, a csomagolásra írt főzési idő felére vízbe dobjuk, majd leszűrjük.

A darált húst egy serpenyőben elkezdjük pirítani (nem kell alá olaj, elég zsíros így is). 10 perc pirítás után felöntjük a szósszal, és további 5 percig főzzük.

A sajtot lereszeljük, a tejfölt összekeverjük sóval, borssal és a fokhagymaporral. Ezután egy közepes tepsiben rétegezzük: az edény aljára rakjuk a ragu harmadát, jöhet rá a ravioli fele, majd egy újabb adag ragu és a maradék ravioli, végül pedig a maradék ragu. Rákanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Ravioli lasagne
Ravioli lasagne
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Összesen: 50 perc

Ha tetszett a ravioli lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?