Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 50 g vaj
- 300 g fusilli
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g mirelit leveles spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 350 ml tejszín
- 190 g aszalt paradicsom
- 200 g trappista
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 50 g vaj
- 300 g fusilli
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g mirelit leveles spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 350 ml tejszín
- 190 g aszalt paradicsom
- 200 g trappista
Ha most épp nincs otthon fusilli tésztátok, akkor se ess pánikba, pennéből is nyugodtan elkészíthetitek. A csirkemellett felcsíkozzuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, 2-3 perc alatt átpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. Eközben felteszünk forrni körülbelül 3 liter vizet, teszünk bele egy nagy csipet sót, majd amikor forr, belerakjuk a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük. Ez körülbelül 10 perc. Ha megfőtt, leszűrjük és félretesszük.
A korábban használt serpenyőben olajat hevítünk, és a felolvadt spenótot elkezdjük lepirítani. 1 perc után belenyomjuk a fokhagymát, és további egy percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, és további 2 percig forraljuk. Közben sózzuk, de csak óvatosan, mert a csirkét is megsóztuk már, és azt is belekeverjük majd.
Miután összeforraltuk a tejszínt és a spenótot, hozzákeverjük a szószhoz a csirkét és a tésztát is, és további egy percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzhelyről, és hozzákeverjük a felaprított aszalt paradicsomokat is. Egy hőálló tálba tesszük a tésztát, a tetejére sajtot reszelünk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt összesütjük. Amikor szépen rápirult a sajt, kivesszük a sütőből, és már élvezhetjük is az ízeket.
Ha tetszett ez a rakott fusilli recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek is érdekelhetnek:
Krémes rakott tészta gombával és spenóttal
Csirkés-spenótos rakott karfiol