Hozzávalók
- 125 g fusilli tészta
- só
- ½ fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- őrölt bors
- 0.25 db citrom leve
- 30 ml olívaolaj
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 2 db tonhalkonzerv (80 g/db)
- 130 g tejföl
- 150 g majonéz
- 1 mk mustár
A tálaláshoz
- néhány szál snidling
- 0.25 db citrom
Hozzávalók
- 125 g fusilli tészta
- só
- ½ fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- őrölt bors
- 0.25 db citrom leve
- 30 ml olívaolaj
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 2 db tonhalkonzerv (80 g/db)
- 130 g tejföl
- 150 g majonéz
- 1 mk mustár
A tálaláshoz
- néhány szál snidling
- 0.25 db citrom
A majonézes tésztasaláta tonhallal sokak kedvence, így mi sem hagytuk ki. A nekünk tetsző tésztát forró, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni. A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk az előkészített hagymát és kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb lesz, ha 2-3 órára a hűtőbe rakjuk vagy akár egy egész éjszakára. Tálaláskor megszórjuk még egy kevés aprított snidlinggel, és egy-két cikk citrommal kínáljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!