Hirdetés

A nyár slágere: bazsalikomos eperszörp

Hozzávalók

Hozzávalók
3
300 ml-es üveghez:
800 g eper
450 ml víz
1 csokor bazsalikom
500 g cukor
1 citrom facsart leve
Hirdetés

A nyár slágere: bazsalikomos eperszörp

A minap elgondolkodtunk a szerkesztőségben, hogy nekünk miért nincs még eperszörp receptünk, hiszen egyrészt nagyon imádjuk, másrészt mindenki tudja, hogy nyáron hideg szörpöt kell inni. Így az eperszezon kellős közepén tehát miből másból készítettünk volna szörpöt, mint EPERBŐL? Ja és felturbóztuk egy kis bazsalikommal is! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
3
300 ml-es üveghez:
800 g eper
450 ml víz
1 csokor bazsalikom
500 g cukor
1 citrom facsart leve

Az epret apróbb darabokra vágjuk, hozzátépkedjük a bazsalikomot, felöntjük a vízzel, felforraljuk és még 4-5 percig forraljuk.

Kétszer vagy háromszor átszűrjük, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Újra felforraljuk, megvárjuk amíg felolvad a cukor és még forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Megfordítjuk az üvegeket és 10 percig így hagyjuk őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások