A szörpök támogatója a
Hozzávalók
Az áztatáshoz
- 35 - 40 db bodzavirág
- 1 ½ l víz
- 3 db citrom
A cukorsziruphoz
- 1 l víz
- 1 kg cukor
- 1 tk citromsav
A szörpök támogatója a
A szörpök támogatója a
Hozzávalók
Az áztatáshoz
- 35 - 40 db bodzavirág
- 1 ½ l víz
- 3 db citrom
A cukorsziruphoz
- 1 l víz
- 1 kg cukor
- 1 tk citromsav
Mint mondottam feljebb, a legfontosabb, hogy ne út mellől szedjétek a virágot (szennyezett lesz) a bodzaszörphöz, illetve permetezett se legyen. Ezentúl ami fontos, hogy alaposan nézzétek át, és dobáljátok le róla a ragaszkodó kis rovarokat. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a szörp készítésének első fázisa, amikor a vizet, a karikákra vágott citromot és a vastagabb, szárrészétől megszabadított bodzavirágokat egy nagy tálba rakjuk, dobunk rá egy konyharuhát és 1 éjszakát áztatjuk (20-24 órát érdemes azért pihentetni).
A pihentetés után leszűrjük a folyadékot. A sziruphoz összeforraljuk a vizet és a cukrot, majd ehhez öntjük az átszűrt bodzalevet. Forráspontig melegítjük, belekeverjük a citromsavat, sterilizált (forró vízzel átöblített) üvegekbe töltjük, és rácsavarjuk a kupakokat. 5 percre fejtetőre állítjuk, majd egymás mellé rakjuk őket, jól bebugyoláljuk konyharuhákba vagy törülközőkbe, és hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a bodzaszörp receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!