Hirdetés
Bespájzolva

Bodzaszörp

Hozzávalók

2.5
liternyi szörphöz
+

Az áztatáshoz

35 - 40 db bodzavirág
1 ½ l víz
3 db citrom

A cukorsziruphoz

1 l víz
1 kg cukor
1 tk citromsav
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bodzaszörp

A bodzaszörp a legcsodálatosabb dolog az egész földkerekségen. Legalábbis szerintem. Figyeljetek rá, hogy kezeletlen héjú citromot vásároljatok (vagy alaposan mossátok meg), illetve hogy a bodzavirágot ne az út mellől szedjétek, és ne is legyen permetezve. Ha ezeket betartjátok, garantáltan tuti szörpjeitek lesznek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2.5
liternyi szörphöz
+

Az áztatáshoz

35 - 40 db bodzavirág
1 ½ l víz
3 db citrom

A cukorsziruphoz

1 l víz
1 kg cukor
1 tk citromsav
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Mint mondottam feljebb, a legfontosabb, hogy ne út mellől szedjétek a virágot (szennyezett lesz), illetve permetezett se legyen. Ezentúl ami fontos, hogy alaposan nézzétek át, és dobáljátok le róla a ragaszkodó kis rovarokat. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a szörp készítésének első fázisa, amikor a vizet, a karikákra vágott citromot és a vastagabb, szárrészétől megszabadított bodzavirágokat egy nagy tálba rakjuk, dobunk rá egy konyharuhát és 1 éjszakát áztatjuk (20-24 órát érdemes azért pihentetni). 

A pihentetés után leszűrjük a folyadékot. A sziruphoz összeforraljuk a vizet és a cukrot, majd ehhez öntjük az átszűrt bodzalevet. Forráspontig melegítjük, belekeverjük a citromsavat, sterilizált (forró vízzel átöblített) üvegekbe töltjük, és rácsavarjuk a kupakokat. 5 percre fejtetőre állítjuk, majd egymás mellé rakjuk őket, jól bebugyoláljuk konyharuhákba vagy törülközőkbe, és hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a bodzaszörp receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások