Hozzávalók
- 1.2 kg meggy
- 500 ml víz
- 500 g kristálycukor
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
- 1.2 kg meggy
- 500 ml víz
- 500 g kristálycukor
- 1 db citrom leve
A meggyszörphöz a meggyet kimagozzuk, felöntjük a vízzel és kb. 10 percig főzzük, aztán leszűrjük (a meggyhúsból készíthetünk meggyes pitét, pohárkrémet, lekvárt, semmiképp se dobjátok ki!)
A leszűrt meggylevet összekeverjük a cukorral, és közepes lángon kb. 35-40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a citrom levét, átkeverjük és csírátlanított üvegbe töltjük. Jól lezárjuk, fejtetőre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és ha tutira akarunk menni, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!