Street food

Édesburgonyás-sajtosfalatokfokhagymásmártogatóssal

Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók
2 ek
vaj
A falatokhoz
500 g
édesburgonya
(tisztított mennyiség)
só, bors
1 tk
fokhagymapor
7 ek
finomliszt + a formázáshoz
120 g
reszelt sajt
bő olaj a sütéshez
A panírozáshoz
150 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
panko morzsa
A mártogatóshoz
300 g
tejföl
1 csokor
snidling
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors

Elkészítés

Így készül a legtutibb ropogós partikaja, az édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal!

A megtisztított édesburgonyát apró kockákra vágjuk és lobogó, sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, villával pépesítjük, majd mehet hozzá a liszt és a sajt is. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük minimum 25-30 percre.

A lehűlt masszát habzsákba töltjük, és egy lisztezett deszkára csíkokat nyomunk belőle. Ezeket felvágjuk 3-4 cm-es darabokra, és az így kapott kis falatkákat meghempergetjük lisztben, majd tojásban és végül panko morzsában. Nagyjából 140-150 fokos olajban pár perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Egyszerre maximum 7-8 darabot süssünk ki. A kész falatkákat papírtörlővel bélelt tálkába szedjük, és megsózzuk.

Kikeverjük a mártogatóst, amihez a tejfölt, a felaprított snidlinget, a zúzott fokhagymát és a többi alapanyagot egy tálkába rakjuk és alaposan elkeverjük. Indulhat is a parti, ennél jobb partikaját nehezen fogsz találni, hidd el, tényleg mindenki imádni fogja!

edesburgonyas-sajtos-falatok-fokhagymas-martogatossal2
Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 25-30 perc

Még több partifalatot találtok az oldalunkon:

Kolbászkrémmel töltött partifalatkák

Csirkés és tofus empanadas

Balkáni party tál

www.streetkitchen.hu

Az amerikaiak nagy kedvence a tater tots, amit most édesburgonyás változatban készítettem el egy jó kis tejfölös tunkolóval! Szuper crunchy, nagyon sajtos és nem lehet vele leállni, annyira finom.

Hozzávalók

40 darabhoz
2 ek
vaj
A falatokhoz
500 g
édesburgonya
(tisztított mennyiség)
só, bors
1 tk
fokhagymapor
7 ek
finomliszt + a formázáshoz
120 g
reszelt sajt
bő olaj a sütéshez
A panírozáshoz
150 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
panko morzsa
A mártogatóshoz
300 g
tejföl
1 csokor
snidling
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
só, bors

Így készül a legtutibb ropogós partikaja, az édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal!

A megtisztított édesburgonyát apró kockákra vágjuk és lobogó, sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, villával pépesítjük, majd mehet hozzá a liszt és a sajt is. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük minimum 25-30 percre.

A lehűlt masszát habzsákba töltjük, és egy lisztezett deszkára csíkokat nyomunk belőle. Ezeket felvágjuk 3-4 cm-es darabokra, és az így kapott kis falatkákat meghempergetjük lisztben, majd tojásban és végül panko morzsában. Nagyjából 140-150 fokos olajban pár perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Egyszerre maximum 7-8 darabot süssünk ki. A kész falatkákat papírtörlővel bélelt tálkába szedjük, és megsózzuk.

Kikeverjük a mártogatóst, amihez a tejfölt, a felaprított snidlinget, a zúzott fokhagymát és a többi alapanyagot egy tálkába rakjuk és alaposan elkeverjük. Indulhat is a parti, ennél jobb partikaját nehezen fogsz találni, hidd el, tényleg mindenki imádni fogja!

edesburgonyas-sajtos-falatok-fokhagymas-martogatossal2
Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 25-30 perc

Még több partifalatot találtok az oldalunkon:

Kolbászkrémmel töltött partifalatkák

Csirkés és tofus empanadas

Balkáni party tál

Ha tetszett az Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept