Így készül a legtutibb ropogós partikaja, az édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal!
A megtisztított édesburgonyát apró kockákra vágjuk és lobogó, sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, villával pépesítjük, majd mehet hozzá a liszt és a sajt is. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük minimum 25-30 percre.
A lehűlt masszát habzsákba töltjük, és egy lisztezett deszkára csíkokat nyomunk belőle. Ezeket felvágjuk 3-4 cm-es darabokra, és az így kapott kis falatkákat meghempergetjük lisztben, majd tojásban és végül panko morzsában. Nagyjából 140-150 fokos olajban pár perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Egyszerre maximum 7-8 darabot süssünk ki. A kész falatkákat papírtörlővel bélelt tálkába szedjük, és megsózzuk.
Kikeverjük a mártogatóst, amihez a tejfölt, a felaprított snidlinget, a zúzott fokhagymát és a többi alapanyagot egy tálkába rakjuk és alaposan elkeverjük. Indulhat is a parti, ennél jobb partikaját nehezen fogsz találni, hidd el, tényleg mindenki imádni fogja!

- Elkészítési idő: 50 perc
- Pihentetés: 25-30 perc