Hozzávalók
- 300 g kukoricaliszt
- 280 ml víz
- 6 g só
A töltelékhez
- 200 g burgonya
- bő olaj a sütéshez
- 300 g spanyol kolbász
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
- 1 db lime
Gorditas, a mexikói lepénykenyér
Hozzávalók
- 300 g kukoricaliszt
- 280 ml víz
- 6 g só
A töltelékhez
- 200 g burgonya
- bő olaj a sütéshez
- 300 g spanyol kolbász
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
- 1 db lime
A gorditas elkészítéséhez összegyúrjuk a kukoricalisztet a vízzel és a sóval, majd félretesszük 20 percre pihenni.
A burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, 170 fokosra melegített bő olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük. A kolbászt 1 cm-es kockára vágjuk és közepes fokozaton elkezdjük pirítani egy serpenyőben az étolajon. Mikor szépen kisült a zsírja, hozzádobjuk a kész sült burgonyát is, mehet bele a zúzott fokhagyma, só és bors, 2-3 perc alatt összepirítjuk, aztán félretesszük.
A kukoricalisztes tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és két zsírpapír között kinyújtjuk 1 cm vastagra. Ha nagyon ragad, megszórhatjuk még egy kevés kukoricaliszttel. Forró, száraz serpenyőbe dobjuk a kilapított korongokat, és oldalanként 1-2 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megnyitjuk, mint egy pitát, és pakolunk bele a töltelékből. Nyakon öntjük tejföllel, meglocsoljuk egy-egy cikk lime levével és tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Pihentetési idő: 20 perc
Ha tetszett a gorditas recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több lepény:
Zöld naan lepény joghurtos mártogatóssal