Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml olaj
- 2 tk őrölt chili (Cayenne-bors)
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk szegfűszeg
- 2 tk bors
- 3 tk só
- 200 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
- 200 g sertéstarja
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 200 g görög joghurt
- 1 db lime
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ csokor koriander
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 200 g cheddar
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom
- 150 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 6 - 8 db tortillalap (kisebb)
Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml olaj
- 2 tk őrölt chili (Cayenne-bors)
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk szegfűszeg
- 2 tk bors
- 3 tk só
- 200 g aldi húsmester csirkemellfilé
- 200 g sertéstarja
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 200 g görög joghurt
- 1 db lime
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- ½ csokor koriander
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 200 g cheddar
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom
- 150 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 6 - 8 db tortillalap (kisebb)
A páchoz a fűszereket és az olajat összekeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott húsokat, és minimum fél órát állni hagyjuk.
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a lime levét, az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az apróra vágott koriander – ha szükséges, állíthatunk az ízeken.
A sajtszószhoz a vajat megolvasztjuk, és a felkockázott/reszelt sajtot beleolvasztjuk közepes lángon, amíg szép folyós nem lesz.
A zöldségeket felkockázzuk, majd a hússal együtt nyársra húzzuk őket, és alaposan meggrillezzük minden oldalukat, utána pedig kicsit visszamelegítjük a tortillákat.
A nyársak alá tortillalapot teszünk, meglocsoljuk sajtszósszal, mellé pedig a fehér mártogatóst kínáljuk.
Ha tetszett a mexikói hangulatú grillnyárs receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!