Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

200 ml olaj
2 tk őrölt chili (Cayenne-bors)
2 tk fokhagymapor
2 tk füstölt paprika
1 tk szárított oregánó
1 tk őrölt római kömény
½ tk szegfűszeg
2 tk bors
3 tk só
200 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
200 g sertéstarja

A mártogatóshoz

200 g tejföl
200 g görög joghurt
1 db lime
1 gerezd fokhagyma
só, bors
½ csokor koriander

A sajtszószhoz

50 g vaj
200 g cheddar

Az összeállításhoz

1 db paradicsom
150 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma (nagy)
6 - 8 db tortillalap (kisebb)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói hangulatú grillnyárs

Amennyiben imádjuk a tortillába kerülő ízeket, akkor ez a recept is be fog jönni: grillnyárs csirkemellből, sajttal, zöldségekkel és egy tuti öntettel – mi kell még?
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

200 ml olaj
2 tk őrölt chili (Cayenne-bors)
2 tk fokhagymapor
2 tk füstölt paprika
1 tk szárított oregánó
1 tk őrölt római kömény
½ tk szegfűszeg
2 tk bors
3 tk só
200 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
200 g sertéstarja

A mártogatóshoz

200 g tejföl
200 g görög joghurt
1 db lime
1 gerezd fokhagyma
só, bors
½ csokor koriander

A sajtszószhoz

50 g vaj
200 g cheddar

Az összeállításhoz

1 db paradicsom
150 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma (nagy)
6 - 8 db tortillalap (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A páchoz a fűszereket és az olajat összekeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott húsokat, és minimum fél órát állni hagyjuk.

A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a lime levét, az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az apróra vágott koriander – ha szükséges, állíthatunk az ízeken.

A sajtszószhoz a vajat megolvasztjuk, és a felkockázott/reszelt sajtot beleolvasztjuk közepes lángon, amíg szép folyós nem lesz.

A zöldségeket felkockázzuk, majd a hússal együtt nyársra húzzuk őket, és alaposan meggrillezzük minden oldalukat, utána pedig kicsit visszamelegítjük a tortillákat.

Mexikói hangulatú grillnyárs

A nyársak alá tortillalapot teszünk, meglocsoljuk sajtszósszal, mellé pedig a fehér mártogatóst kínáljuk.

Ha tetszett a mexikói hangulatú grillnyárs receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások