Hirdetés

Király olasz előételek 2.: tricolor ricottás mártogatós, mini grissinivel

Hozzávalók

Hozzávalók
1 - 1
adaghoz

Piros

350 g ricotta
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
5 - 6 db szárított paradicsom apróra vágva

Fehér

350 g ricotta
2 ek krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

Zöld

350 g ricotta
3 ek zöld pesto
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

A grissinihez

100 ml langyos víz
1 tk szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
180 g liszt
Hirdetés

Király olasz előételek 2.: tricolor ricottás mártogatós, mini grissinivel

Folytatjuk az olasz előételek sorozatunkat, amiben most háromféle mártogatós van porondon. Három olyan verzió, aminek ugyanúgy a ricotta az alapja, mégis teljesen különböző ízvilágot tudunk kinyerni belőlük. :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1 - 1
adaghoz

Piros

350 g ricotta
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
5 - 6 db szárított paradicsom apróra vágva

Fehér

350 g ricotta
2 ek krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

Zöld

350 g ricotta
3 ek zöld pesto
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

A grissinihez

100 ml langyos víz
1 tk szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
180 g liszt

Az első részért kattints ide!

A ricottás krémeket külön tálakban alaposan kikeverjük, a hozzávalók szerint. A grissinihez a lisztet és a sót elkeverjük. A vízben elkeverjük a cukrot, élesztőt és hagyjuk, hogy egy kicsit felfusson.

Ha felfutott hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük. Kb. 1 órán át lefedve kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkán, kb. 10 cm hosszúságú, 1 cm vastag rudakat formázunk belőle, majd egy tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A krémeket a grissinivel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások