Hirdetés
Instant

Hozzávalók

8 - 10
db lángoshoz
+
700 ml langyos víz
50 g élesztő
1 tk cukor
1 kg kenyérliszt
2 tk só
bő olaj a sütéshez

A feltéthez:

reszelt sajt
1 nagy doboz tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszik lángos

A lángosnál nincs is jobb étel a világon! Jó, persze biztosan van, de az is tuti, hogy nyáron, egy biciklitúra közben, vagy valamelyik tavunk/folyónk mellett a strandon mindannyian eszünk egy lángost. Szóval ha nem juttok el tópartra, akkor nyissátok ki az ablakokat, fújjátok fel a kismedencét, pancsoljatok, és egyetek sok lángost, na meg igyatok sört!
Kipróbáltam, jóóó lett!
82
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
db lángoshoz
+
700 ml langyos víz
50 g élesztő
1 tk cukor
1 kg kenyérliszt
2 tk só
bő olaj a sütéshez

A feltéthez:

reszelt sajt
1 nagy doboz tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vizet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és beleszórjuk a cukrot, majd megvárjuk, amíg aktiválódik, azaz felfut (4-5 perc). A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztős vizet, és kidagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd amikor a duplájára nőtt, elkezdjük melegíteni az olajat. Mikor elérte a 175-180 fokos hőmérsékletet, olajos kézzel, teniszlabda méretű darabokat tépünk le a tésztából, vékony, korong alakúra formázzuk, és bő, forró olajban kisütjük a lángosokat. Oldalanként pár perc elég is nekik. Papírtörlőre szedjük őket, vastagon megkenjük tejföllel és megszórjuk egy jó nagy adag sajttal.

Ha tetszett a klasszik lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások