Hozzávalók
Hozzávalók 8 adaghoz
- 250 g finomliszt
- 1 mk kristálycukor
- 1 mk só
- 1 mk sütőpor
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- 4 db debreceni virsli
- 400 g vörös cheddar sajt
- bő olaj a sütéshez
- 150 g pankomorzsa
- 80 ml sárga mustár
- 80 ml ketchup
Koreai corn dog
Hozzávalók
Hozzávalók 8 adaghoz
- 250 g finomliszt
- 1 mk kristálycukor
- 1 mk só
- 1 mk sütőpor
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- 4 db debreceni virsli
- 400 g vörös cheddar sajt
- bő olaj a sütéshez
- 150 g pankomorzsa
- 80 ml sárga mustár
- 80 ml ketchup
A koreai corn dog tésztájához a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral, a tojással és a tejjel. Egy lágyabb, nem gyúrható tésztát kell kapnunk. A debrecenik csücskét lenyessük és felhúzzuk a hurkapálcára vagy fanyársra. A sajtból a debrecenivel megegyező szélességű hasábokat vágunk, és azt is nyársra húzzuk. Ha szeretnénk, kombinálhatjuk is a kettőt, hogy a debreceni mellé egy kisebb darab sajtot húzunk a nyársra, de lehet csak önmagában a sajtot is.
@streetkitchenhu Koreai corn dog🤩😛 #corndog #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Trap music(814196) – Pavel
Miután tetszőleges kombinációban elkészültek a nyársak, 160 fokosra melegítjük az olajat. A nyársakat beleforgatjuk a tésztába, majd a pankomorzsába, és oldalanként kb. 1 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Tálaláskor nyomunk rá a mustárból és a ketchupból is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!