Hirdetés

Marha jó nachostál

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
350 - 400 g sajtos nachos

A marharaguhoz

2 ek olaj
400 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt római kömény
2 tk füstölt paprika
100 ml víz
1 mk kakaópor (vagy ízlés szerint)
400 g konzerv darabolt paradicsom
400 g konzerv vörösbab

Az avokádósalsához

2 db érett avokádó
1 db lime leve
1 fej salottahagyma (kisebb)
1 csokor friss koriander
só, bors

A sajtszószhoz

150 g vörös cheddar
150 - 200 ml tej
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marha jó nachostál

Ha egy igazi filmnézős, mozis vacsira/nasira vágytok, ami ráadásul tápláló is, egyértelműen ez a legjobb dolog, ami történhet! Bármilyen nachost használhattok, de szerintem sajtossal az igazi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
350 - 400 g sajtos nachos

A marharaguhoz

2 ek olaj
400 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt római kömény
2 tk füstölt paprika
100 ml víz
1 mk kakaópor (vagy ízlés szerint)
400 g konzerv darabolt paradicsom
400 g konzerv vörösbab

Az avokádósalsához

2 db érett avokádó
1 db lime leve
1 fej salottahagyma (kisebb)
1 csokor friss koriander
só, bors

A sajtszószhoz

150 g vörös cheddar
150 - 200 ml tej
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy jó nagy tál nachos elkészítéséhez először felhevítünk egy serpenyőt, és az olajon, magas hőmérsékleten, 3-4 percig pirítjuk a darált húst. Ezután mehet bele az apróra vágott, megtisztított kétfajta hagyma, majd sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a vízzel, a paradicsommal és a babbal, és 15-20 percet rotyogtatjuk, amíg elkészül a többi hozzávaló.

Az avokádósalsához elfelezzük az avokádót, kiszedjük a magját, és egy kanállal kivájjuk a belsejét. Kis kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk fél lime levével, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és koriandert. Összeforgatjuk a maradék lime-lével, sóval, borssal.

A sajtszószhoz lereszeljük a sajtot, a tejet pedig felmelegítjük egy gyorsforralóban. Beleszórjuk a sajtot, elkeverjük, és ha felolvadt, fűszerezzük. 2-3 perc forralás után beleszórjuk a keményítőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön. A tortillachipset (nachos) egy nagy tányérra rakjuk, meglocsoljuk a sajtszósszal, rápakoljuk a ragut, végül a salsával fejezzük be.

Marha jó nachostál
Marha jó nachostál

Ha tetszett a marha jó nachos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Nachos grande – a legkirályabb partykaja

Tűzön sütött nachos tál

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások