Hozzávalók
A nyársakhoz
- 300 g tofu
- 300 g csirkemell
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk Cayenne-bors
- 3 tk oregánó
- 1 ek fűszerpaprika
A burgonyasalátához
- 700 g burgonya
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 10 db csemegeuborka
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 ek tökmagolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
- 1 ek jalapeno szósz
Rusztikus csemegeuborkás burgonyasaláta csirkés és tofus nyárssal
Hozzávalók
A nyársakhoz
- 300 g tofu
- 300 g csirkemell
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk Cayenne-bors
- 3 tk oregánó
- 1 ek fűszerpaprika
A burgonyasalátához
- 700 g burgonya
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 10 db csemegeuborka
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 ek tökmagolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
- 1 ek jalapeno szósz
Első lépésként felkockázzuk a tofut és a csirkemell filét, majd kikeverjük a nyársakhoz a marinádot. Ehhez az olajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, a Cayenne-borsot, az oregánót és a fűszerpaprikát alaposan elkeverjük. A csirkemell- és tofukockákat meglocsoljuk a marináddal.
A burgonyákat alaposan megmossuk, dörzsi szivaccsal megdörzsöljük, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, sós, lobogó vízben 6-7 perc alatt előfőzzük és leszűrjük. Az előfőzött burgonyákat a grillre dobjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd 10 perc alatt ropogósra sütjük őket.
A megsült burgonyát egy keverőtálba dobjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a felaprított csemegeuborkát és a finomra vágott lila hagymát. Az öntethez elkeverjük a tökmagolajat, a zúzott fokhagymát, egy lime levét és a jalapeno szószt, majd enyhén sózzuk és borsozzuk. Ezt is hozzáforgatjuk a felaprított zöldségekhez.
A pácolt csirkekockákat felhúzzuk egy nyársra, egy másikra pedig a tofukockákat, és 6-7 perc alatt készre sütjük a grillen. Kitálaljuk a rusztikus burgonyasalátát, mellé dobjuk a nyársakat, és indulhat a grillparti!
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csirkés és tofus nyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!