Hozzávalók
A tésztához
- 400 g finomliszt
- 125 g puha vaj
- 2 tk só
- 1 db tojás
- 100 ml víz
- bő étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 350 g pizzamozzarella
A szószhoz
- 1 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 db mangó
- 2 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml ananászlé
- 200 ml passata
- 120 g barna cukor
- 100 ml méz
- 100 ml almaecet
- 1 ek tamarind paszta
- 60 g szeletelt, savanyított jalapeño
- 2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g finomliszt
- 125 g puha vaj
- 2 tk só
- 1 db tojás
- 100 ml víz
- bő étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 350 g pizzamozzarella
A szószhoz
- 1 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 db mangó
- 2 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml ananászlé
- 200 ml passata
- 120 g barna cukor
- 100 ml méz
- 100 ml almaecet
- 1 ek tamarind paszta
- 60 g szeletelt, savanyított jalapeño
- 2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
A tequeños tésztájához egy dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a vajat, a sót, és összedolgozzuk. Vizes homokhoz hasonló állagú tésztát fogunk kapni, amihez aztán hozzáadjuk a tojást és a vizet is. A gép segítségével elkezdjük összeállítani, és hagyjuk, hogy egy elasztikus és homogén tésztát gyúrjon belőle. Enyhén lisztezett felületen még egyszer kézzel is átgyúrjuk, majd befóliázzuk és mehet a hűtőbe egy 40 perces pihenőre.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és 5-6 perc alatt megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, a meghámozott, felkockázott mangót, illetve a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Belekeverjük a szósz többi hozzávalóját is, és 30 perc alatt közepes lángon sűrűre főzzük. Botmixerrel egy párat zúzhatunk a szószon, vagy ha teljesen homogénre szeretnénk, simára turmixoljuk, majd félretesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egyforma, 2 cm-es csíkokat szelünk belőle.
A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, és mindegyik köré egy tésztacsíkot tekerünk szorosan. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük a sajtrudacskákat, majd frissen tálaljuk a BBQ szósszal, és kezdődhet a rumba!
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 40 perc
Ha tetszett a sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!