Hozzávalók
Piros
- 350 g ricotta
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 db szárított paradicsom apróra vágva
Fehér
- 350 g ricotta
- 2 ek krémes kecskesajt
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Zöld
- 350 g ricotta
- 3 ek zöld pesto
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
A grissinihez
- 100 ml langyos víz
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 180 g liszt
Hozzávalók
Piros
- 350 g ricotta
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 db szárított paradicsom apróra vágva
Fehér
- 350 g ricotta
- 2 ek krémes kecskesajt
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Zöld
- 350 g ricotta
- 3 ek zöld pesto
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
A grissinihez
- 100 ml langyos víz
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 180 g liszt
Az első részért kattints ide!
A ricottás krémeket külön tálakban alaposan kikeverjük, a hozzávalók szerint. A grissinihez a lisztet és a sót elkeverjük. A vízben elkeverjük a cukrot, élesztőt és hagyjuk, hogy egy kicsit felfusson.
Ha felfutott hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük. Kb. 1 órán át lefedve kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkán, kb. 10 cm hosszúságú, 1 cm vastag rudakat formázunk belőle, majd egy tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A krémeket a grissinivel tálaljuk.
Ha tetszett a tricolor ricottás mártogatós, mini grissinivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!