Hirdetés
Green Kitchen

Mandulás keksz

Hozzávalók

20
db kekszhez
+
250 g mandulaliszt
220 g cukor
20 g méz
80 g tojásfehérje
1 mk mandulalikőr vagy -aroma
porcukor a forgatáshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulás keksz

Roppanós, mandulás, lisztmentes kekszek, egyenesen Olaszországból – legalábbis a recept onnan származik. Ami még szuper benne, hogy fémdobozban sokáig eláll, és ugyanolyan finom lesz pár hét múlva is, mint frissen!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

20
db kekszhez
+
250 g mandulaliszt
220 g cukor
20 g méz
80 g tojásfehérje
1 mk mandulalikőr vagy -aroma
porcukor a forgatáshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mandulás keksz tésztájához összekeverjük a mandulalisztet, a cukrot és a mézet. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk. Egy deszkára szórjuk a porcukrot és hengerré formázzuk a tésztát, majd 1,5 cm-es darabokat vágunk belőle. Mindegyik darabból gombócot formázunk, vagy rusztikusabb formát is adhatunk nekik, majd megforgatjuk őket porcukorban, sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk 2-3 órát, de akár egy éjszakát is száradni. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.

Mandulás keksz

Ha tetszett a mandulás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

További keksz receptek, amik érdekelhetnek:

Csokikrémmel töltött keksz

Egyszerű omlós keksz

Citrusos keksz

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások