Hozzávalók
- 400 g liszt
- 300 g vaj
- 150 g darált dió
- 100 g porcukor
A hempergetéshez
- porcukor
Hozzávalók
- 400 g liszt
- 300 g vaj
- 150 g darált dió
- 100 g porcukor
A hempergetéshez
- porcukor
A hókifli tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, mindkettőt fóliába csomagoljuk (egyszerre eggyel fogunk dolgozni, addig a másik fele pihen a hidegben), és hűtőbe dobjuk 30 percre.
Az egyik csomagot kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli alakúra hajtjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük őket. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is, majd ha kihűltek a kiflik, porcukorba hempergetjük őket.
Ha tetszett a diós hókifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!