Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

60
darabhoz
+
400 g liszt
300 g vaj
150 g darált dió
100 g porcukor

A hempergetéshez

porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Diós hókifli

Az omlós tésztás, diós hókifliért szerintem elég sokan oda és vissza vannak, és a karácsonyi sütisdobozban méltón megállja a helyét a mézeskalács mellett is, úgyhogy most itt is van hozzá a recept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
70
Hirdetés

Hozzávalók

60
darabhoz
+
400 g liszt
300 g vaj
150 g darált dió
100 g porcukor

A hempergetéshez

porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hókifli tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, mindkettőt fóliába csomagoljuk (egyszerre eggyel fogunk dolgozni, addig a másik fele pihen a hidegben), és hűtőbe dobjuk 30 percre.

Az egyik csomagot kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli alakúra hajtjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.

175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük őket. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is, majd ha kihűltek a kiflik, porcukorba hempergetjük őket.

hókifli
Diós hókifli

Ha tetszett a diós hókifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Diós pozsonyi kifli

Diós bejgli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások