Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 20x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

320 g liszt
120 g szoba-hőmérsékletű vaj
1 csipet só
40 g porcukor
5 ½ g friss élesztő
2 tojássárgája
80 ml hideg víz

A máktöltelékhez

190 g darált mák
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
3 ek méz
10 g vaníliás cukor
100 ml víz

A diótöltelékhez

240 g darált dió
110 g cukor
100 ml víz
1 narancs reszelt héja
½ citrom reszelt héja
2 ek méz

Az almatöltelékhez

750 g alma
40 g mazsola
2 ek méz
1 mk őrölt fahéj
90 ml fehérbor
3 ek zsemlemorzsa vagy darált háztartási keksz
½ citrom reszelt héja

A szilvatöltelékhez

450 g sűrű szilvalekvár

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszikus flódni

A flódni az egyik legcsodálatosabb sütemény amit valaha feltaláltak (legalábbis szerintem), és egyébként nincs vele olyan sok macera, mint azt elsőre gondolná az ember. Persze kell időt szánni rá, elősütni pár tésztalapot, de a legnehezebb része mégis a pihentetési idő. Amikor már kész van, illatozik a lakásban és te nem ehetsz bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 20x25 cm-es tepsihez
+

A tésztához

320 g liszt
120 g szoba-hőmérsékletű vaj
1 csipet só
40 g porcukor
5 ½ g friss élesztő
2 tojássárgája
80 ml hideg víz

A máktöltelékhez

190 g darált mák
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
3 ek méz
10 g vaníliás cukor
100 ml víz

A diótöltelékhez

240 g darált dió
110 g cukor
100 ml víz
1 narancs reszelt héja
½ citrom reszelt héja
2 ek méz

Az almatöltelékhez

750 g alma
40 g mazsola
2 ek méz
1 mk őrölt fahéj
90 ml fehérbor
3 ek zsemlemorzsa vagy darált háztartási keksz
½ citrom reszelt héja

A szilvatöltelékhez

450 g sűrű szilvalekvár

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához minden alapanyagot összegyúrunk, bedagasztjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk, becsomagoljuk őket fóliába és berakjuk a hűtőbe. 

A máktöltelék hozzávalóit egy lábosba rakjuk és kb. 7-8 perc alatt összefőzzük, majd félrerakjuk hűlni. 

A diótöltelék hozzávalóit is lábosba mérjük és összefőzzük. A meghámozott almákat lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt megpároljuk kb. 8 perc alatt épp csak annyira, hogy összeérjenek az ízek. 

Kiveszünk egy tésztagombócot a hűtőből, kinyújtjuk a forma méreténél pár mm-rel nagyobbra, egy tepsi hátsó felére fektetjük, villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük, majd még 2 lapot kisütünk ugyanígy. Ezek kerülnek majd a nedves töltelékek közé, így nem fognak szétázni. 

A maradék 2 tésztagombócot is kinyújtjuk. A formát picit kilisztezzük, belefektetünk egy nyers tésztalapot, megszurkáljuk egy villával, erre egyenletesen rásimítjuk a máktölteléket, erre jön egy kisült lap, majd a diótöltelék, újabb megsült lap, szilvalekvár, a harmadik megsült lap után már csak az almatöltelék marad hátra, végül az egészet lezárjuk a maradék nyers tésztával. 

Megszurkáljuk villával pár helyen a tésztát, lekenjük enyhén felvert tojással és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a flódnit, és erősek leszünk, mert másnapig várni kell a szeleteléssel és kóstolással!

flódni
Klasszikus flódni

Ha tetszett a klasszikus flódni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Flódni-bejgli

Cukormentes flódni-brownie

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?