Hozzávalók
A tésztához
- 185 g liszt
- 15 g kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 110 g vaj
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez
- 2 db narancs
- 1 tk búzadara
- 10 g vaníliás cukor
- 1 mk őrölt gyömbér
A sziruphoz
- 150 ml víz
- 180 g cukor
Hozzávalók
A tésztához
- 185 g liszt
- 15 g kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 110 g vaj
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez
- 2 db narancs
- 1 tk búzadara
- 10 g vaníliás cukor
- 1 mk őrölt gyömbér
A sziruphoz
- 150 ml víz
- 180 g cukor
A mézeskalács minden karácsony elmaradhatatlan kelléke, a galette pedig egy csodálatos sütemény. A kettőt egyesítve így nem is kérdés, hogy egy varázslatosan ünnepi és csodálatosan finom desszert sül ki.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe dobjuk. 2 sütőpapír között kb. 26-28 cm átmérőjűre nyújtjuk.
A töltelékhez a narancsokat vékony szeletekre vágjuk, körben levágjuk a héját és a keserű, fehér húst is.
A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba rakjuk, felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket, és kb. 5 percig forralgatjuk.
A tészta közepére szórjuk a búzadarát, rárakjuk a narancsszeleteket, rászórjuk a vaníliás cukrot és a gyömbért, felhajtogatjuk a galette széleit, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a narancsos-mézeskalácsfűszeres galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!