Hozzávalók
- 100 g mézeskalács
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 30 g pocukor
- 50 g mascarpone
A bevonáshoz
- 100 g fehércsokoládé
- kakaópor
Hozzávalók
- 100 g mézeskalács
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 30 g pocukor
- 50 g mascarpone
A bevonáshoz
- 100 g fehércsokoládé
- kakaópor
Habár ritkán fordul elő, hogy megmarad egy csomó mézeskalács az ünnepekről, pláne ha baromira finom lett, ha mégis megtörténne, akkor ezek a mézeskalács golyók tökéletes reinkarnációi a maradéknak. Ehhez a mézeskalácsot beletesszük egy jól zárható zacskóba és klopfolóval szinte porrá zúzzuk. Ízlés szerint hagyhatjuk kissé darabosra is. Akinek van, az persze használhat aprítógépet is ehhez a művelethez. Ez után egy nagyobb tálban összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a mascarponéval.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy fagyasztóba 20 percre.
Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és egy villa segítségével gyorsan beleforgatjuk a megdermedt tésztagolyókat. Sütőpapírral letakart tányérra vagy deszkára rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, és ha félig megdermedtek, mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral.
Ha tetszett a mézeskalács golyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!