Hirdetés
Green Kitchen

Mézeskalácsos csokis-narancsos pite

Hozzávalók

1 - 1
kb. 22 cm átmérőjű piteformához:
+

A tésztához

250 g liszt
½ mk szerecsendió
1 mk fahéj
½ mk szegfűszeg
150 g hideg vaj
1 db tojássárgája
1 ek porcukor
1 csipet só
2 - 3 ek hideg víz

A narancszseléhez

10 g pektin
3 ek cukor
250 ml narancslé

A csokis részhez

350 g tejszín
350 g étcsoki
1 mk szegfűbors
2 tk fahéj
1 mk szegfűszeg

A díszítéshez

1 db tojásfehérje (kb. 50 g)
100 g cukor
pici trüffel vagy csokigolyók
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézeskalácsos csokis-narancsos pite

A csoki és a narancs összeszokott páros, és annyira jók együtt, hogy kár lenne elválasztani őket egymástól. Ebben a pitében kiegészültek még téli fűszerekkel is, szóval mindenképp ajánlom kipróbálásra, még ha nem is egy megúszós süti. Az elkészítéshez szükségetek lesz sütőbabra is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
kb. 22 cm átmérőjű piteformához:
+

A tésztához

250 g liszt
½ mk szerecsendió
1 mk fahéj
½ mk szegfűszeg
150 g hideg vaj
1 db tojássárgája
1 ek porcukor
1 csipet só
2 - 3 ek hideg víz

A narancszseléhez

10 g pektin
3 ek cukor
250 ml narancslé

A csokis részhez

350 g tejszín
350 g étcsoki
1 mk szegfűbors
2 tk fahéj
1 mk szegfűszeg

A díszítéshez

1 db tojásfehérje (kb. 50 g)
100 g cukor
pici trüffel vagy csokigolyók
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mézeskalácsos pite tésztájához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és bedobjuk 30 percre a hűtőbe. Lisztezett felületen a forma mérténél 3 cm-rel nagyobb, kör alakúra nyújtjuk a tésztát, és belerakjuk a piteformába, levágjuk a lelógó széleket, alufóliát teszünk bele, ebbe pedig sütőbabot. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük a tésztát, majd a fólia és a sütőbab nélkül további 15 percre visszatoljuk.

A narancszseléhez a pektint összekeverjük a cukorral, majd felforraljuk a narancslevet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros pektint is. Mikor még langyos a zselé, beleöntjük a piteformába, és hűtőbe vagy fagyasztóba dobjuk. 

Ha megdermedt a narancszselé, elkészítjük a fűszeres csokikrémet. Ehhez a tejszínt felmelegítjük, és ráöntjük a kisebb darabokra tördelt étcsokira. Belekeverjük a fűszereket, és  a felolvadt csokis krémet a narancszselére öntjük, majd visszarakjuk a hűtőbe. 

Amikor megdermedt, a díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük kihabosítani, majd fokozatosan belekeverjük a cukrot, és stabilabb habcsók állagú „krémet” keverünk belőle. Nyomózsákba rakjuk, és a megformázott fehérjehabot kicsit megkaramellizáljuk egy szakácsfáklyával, valamint a csokigolyókkal díszítjük a tortát.

Mézeskalácsos csokis-narancsos pite

Ha tetszett a mézeskalácsos csokis-narancsos pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Diós-sütőtökös pite

Eszterházy pite

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások