Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- 1 kg fagyasztott gyalult tök
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- só
- 35 g finomliszt
- 175 g tejföl
- 2 ek mustár
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 csokor friss kapor
A sült virslihez
- 2 pár virsli
- 1 ek étolaj
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- 1 kg fagyasztott gyalult tök
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- só
- 35 g finomliszt
- 175 g tejföl
- 2 ek mustár
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 csokor friss kapor
A sült virslihez
- 2 pár virsli
- 1 ek étolaj
A kapros tökfőzelék első lépéseként az olajat egy lábasban felmelegítjük, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát. Közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd mehet a lábasba a gyalult tök is. 1 perc pirítás után felöntjük a tejjel és a vízzel. Annyi tejet és vizet adjunk hozzá, ami kb. egy szintben van a tökkel. Sózzuk, és forrástól számítva maximum 10 percig főzzük. A gyalult tök nagyon könnyen szétfő, ezt vegyük figyelembe a főzési időnél.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a főzővízből merünk bele 1-2 evőkanálnyit, csomómentesre keverjük, és apránként hozzáadjuk a főzelékhez. Érdemes egy habverővel kevergetni közben az ételt, hogy ne csomósodjon be. Amikor besűrűsödött a főzelék, ízesítjük mustárral és ecettel, végül belekeverjük a finomra vágott kaprot is.
A virsliket beirdaljuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes hőfokon kb. 2 perc alatt megsütjük benne a virsliket, amiket tálalásnál a főzelékhez kínálunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a kapros tökfőzelék sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!