Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 500 g brokkoli
- 500 ml víz
- 180 g spenótlevél
- 100 ml kókusztej
- 1 ek étkezési keményítő
Brokkolis spenótfőzelék
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 500 g brokkoli
- 500 ml víz
- 180 g spenótlevél
- 100 ml kókusztej
- 1 ek étkezési keményítő
Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá só, bors és a szerecsendió. A brokkolit rózsáira szedjük, az alapra dobjuk, majd felöntjük a vízzel, és 15 percig főzzük. Mehet bele a spenót is, hozzáadjuk a kókusztejet, és 5 perc főzés után botmixerrel simára turmixoljuk.
A keményítőt kikeverjük 20 ml vízzel, majd a főzelékbe csorgatjuk, átkeverjük, megvárjuk, amíg felforr, és szépen besűrűsödik, és kész is vagyunk. A kedvenc feltétünkkel, pl. fasírttal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a brokkolis spenótfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A brokkoli nagyon sok ételhez passzol. Próbáljátok ki ezeket a kajákat is, ha szeretitek!
Csőben sült brokkoli tojással, virslivel
Brokkolis-kukoricás egyserpenyős tészta
Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével