Hozzávalók
A chutney-hoz
- 1 ek méz
- 250 g sárgarépa
- 700 ml sárga gyümölcsmix vegyes gyümölcsital
- 1 db narancs leve
- 1 csokor kakukkfű
- só
- 100 g vaj
A csirkéhez
- 200 g csirkemell
- só, bors
- 30 ml étolaj
Az összeállításhoz
- 2 db zsemle
- 2 szelet trappista sajt
- 30 g madársaláta
Sült csirkemelles szendvics narancsos-répás chutney-val
Hozzávalók
A chutney-hoz
- 1 ek méz
- 250 g sárgarépa
- 700 ml sárga gyümölcsmix vegyes gyümölcsital
- 1 db narancs leve
- 1 csokor kakukkfű
- só
- 100 g vaj
A csirkéhez
- 200 g csirkemell
- só, bors
- 30 ml étolaj
Az összeállításhoz
- 2 db zsemle
- 2 szelet trappista sajt
- 30 g madársaláta
A mézet habzásig melegítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a nagyon vékony karikára vágott sárgarépát, átkeverjük és felöntjük a gyümölcslével. Belefacsarjuk egy narancs levét, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ez az idő a savas közegnek köszönhetően az átlagosnál akár hosszabb is lehet. Arra ügyeljünk, hogy kb. 30 ml folyadék maradjon a répa alatt, amikor azt levesszük a főzőlapról.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon a csirkemell minden oldalát alaposan megpirítunk, majd betesszük a 160 fokos sütőbe 10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük és szeletelés előtt hagyjuk 5-8 percet pihenni.
A répa mellől kivesszük a kakukkfüvet, majd a répát egy konyhai aprítógépbe tesszük és kissé darabosra zúzzuk. Sózzuk, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg az el nem olvad. Kis időre hűtőbe tesszük a krémet, hogy a vaj kicsit visszadermedjen, és ezáltal kenhetőbb legyen a krém.
A zsemlék alját megkenjük a chutney-val, rátesszük a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a sajtot, a madársalátát, majd a zsemlék tetejét is megkenjük a répás chutney-val, és lezárjuk vele a szendvicset.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a sült csirkemelles szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!