Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 60 g dió
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
- 300 g mosolygós krumpli
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 80 g ketchup
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 60 g dió
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
- 300 g mosolygós krumpli
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 80 g ketchup
A csirkemellet kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A diót egy aprítógépben durvára törjük, és a zsemlemorzsához keverjük, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Szerintem ropogósabb lesz a panír, ha szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet állni a bepanírozott húst, szóval ha van időnk, akkor várjuk ki ezt az időt.
Egy serpenyőben 180 fokra melegítjük az olajat, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük benne a krumplikat. Amikor megsült a krumpli, a húst is aranybarnára sütjük, kb. 3 perc alatt. Egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges olajat a húsról, majd a krumplival és ketchuppal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a rántott csirkefalatok receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több finom hús és halétel gyerekeknek és felnőtteknek:
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával