Hozzávalók
- 350 ml langyos víz
- 12 g friss élesztő
- 500 g 00-s pizzaliszt
- 5 g só
- 2 ek étolaj
- 1 üveg húsos bolognai szósz (425 g-os kiszerelés)
- 200 g trappista sajt
Tepsis bolognai ragus pizza
Hozzávalók
- 350 ml langyos víz
- 12 g friss élesztő
- 500 g 00-s pizzaliszt
- 5 g só
- 2 ek étolaj
- 1 üveg húsos bolognai szósz (425 g-os kiszerelés)
- 200 g trappista sajt
A tepsis bolognai ragus pizza első lépéseként bekeverjük a tésztát. Ehhez a vízbe morzsoljuk az élesztőt és hozzákeverünk 1 evőkanállal a kimért lisztmennyiségből. A többi lisztet egy dagasztógép üstjébe szórjuk és belekeverjük a sót. Mikor felfutott az élesztős víz, hozzáöntjük a liszthez és kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Kiolajozott dobozban, lefedve langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráborítjuk a megkelt tésztát. A kezünkkel kinyújtjuk a tepsi széléig, majd megkenjük a bolognai szósszal és megszórjuk reszelt sajttal. 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A feltéteket természetesen a család kisebb és nagyobb tagjainak a kedve szerint variálhatjátok, egy kis kukorica például biztosan nem rontja el!
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 1 óra
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a tepsis bolognai ragus pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!