Hozzávalók
- 300 g száraz papardelle tészta
- 400 g burgonya
- 600 g mirelit zöldbab
- só, bors
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 2 csokor friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g pecorino sajt
- 1 tk só
- bors
- 4 ek pirított fenyőmag
- 6 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 300 g száraz papardelle tészta
- 400 g burgonya
- 600 g mirelit zöldbab
- só, bors
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 2 csokor friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g pecorino sajt
- 1 tk só
- bors
- 4 ek pirított fenyőmag
- 6 ek olívaolaj
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A mirelit zöldbabot kivesszük a fagyasztóból, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit sós vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük. Beledobjuk a tésztát, majd 5 perc múlva a mirelit zöldbabot is. További 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.
Elkészítjük a pesztót: az aprítógépbe beletesszük a fokhagymát és a sóval enyhén lezúzzuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, a pecorino sajtot és ezt is leturmixoljuk. Végül belerakjuk a bazsalikomot és az olívaolajat, párszor átpörgetjük. A főtt burgonyás-babos tésztát a friss pesztóval összekeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.