Hirdetés

Az igazi olasz krumplis tészta, a pappardelle genovese

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre

300 g száraz papardelle tészta
400 g burgonya
600 g mirelit zöldbab
só, bors
olívaolaj

A pesztóhoz

2 csokor friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
100 g pecorino sajt
1 tk só
bors
4 ek pirított fenyőmag
6 ek olívaolaj
Hirdetés

Az igazi olasz krumplis tészta, a pappardelle genovese

Mondhatnánk, hogy ez az ultimate olasz krumplis tészta, ééés nem hazudnánk nagyot :D Genovai pestó, burgonya és zöldbab az alapja ennek a tésztának. Totál edényspórolós, mert mindent megfőzhetünk szinte egy lábasban! Úgyhogy hagyjátok a magyar paprikás krumplis tésztát és újítsatok be az olasz verzióval!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre

300 g száraz papardelle tészta
400 g burgonya
600 g mirelit zöldbab
só, bors
olívaolaj

A pesztóhoz

2 csokor friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
100 g pecorino sajt
1 tk só
bors
4 ek pirított fenyőmag
6 ek olívaolaj

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A mirelit zöldbabot kivesszük a fagyasztóból, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit sós vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük. Beledobjuk a tésztát, majd 5 perc múlva a mirelit zöldbabot is. További 5 percig főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.

Elkészítjük a pesztót: az aprítógépbe beletesszük a fokhagymát és a sóval enyhén lezúzzuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot, a pecorino sajtot és ezt is leturmixoljuk. Végül belerakjuk a bazsalikomot és az olívaolajat, párszor átpörgetjük. A főtt burgonyás-babos tésztát a friss pesztóval összekeverjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások