A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 270 g tejföl
- 120 g majonéz
- pár csepp citromlé
- 1 ek mustár
- só, bors
- ½ csokor petrezselyem
- 80 g cheddar
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 270 g tejföl
- 120 g majonéz
- pár csepp citromlé
- 1 ek mustár
- só, bors
- ½ csokor petrezselyem
- 80 g cheddar
A majonézes zöldborsó elkészítésének első lépése, hogy a bacont kicsi kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk, és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A fagyasztott zöldborsót, ha zsenge, csak meleg vízbe dobjuk, hogy kiengedjen, ha erősebbek a szemek, pár percbe forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, a mustárral, sóval és borssal. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a kockákra vágott cheddar sajt, a bacon (a zsírjával együtt) és a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a majonézes salátát, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy jobban összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk a félretett baconmorzsával és friss petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Ha tetszett a majonézes zöldborsó baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!